Werkervaring

Ik help mensen en bedrijven met het digitale landschap. Meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van ICT, technologie en het werken met online functionaliteiten.

CV Pascal Waanders

Periode: 1995 – 1998

Werkgever: Makro Hengelo

Functie: Afdeling Assistent (in opleiding voor afdelingsmanager)

Na een succesvolle stage periode, na mijn MMO in Enschede, wist ik het zeker. Ik ga oud worden bij de MAKRO. Een mooie carriere lag in het verschiet. Maar, na drie jaar hard werken werd ik toch onrustig en wilde ik meer ‘buiten spelen’.

Mooie tijden meegemaakt, veel collega’s werden destijds vrienden en veel folder-weken mogen etaleren en inpakken met als gezamenlijk doel lekker veel omzet te maken. Echt, ontzettend veel geleerd van Patrick & Jos.

Achteraf gezien… Misschien wel de mooiste werkgever tot nu toe.

Periode: 1999 – 2000

Werkgever: System Plus Hengelo

Functie: Verkoop binnendienst ICT oplossingen

Mijn eerste stapjes in de ICT branche . Na een periode van vier jaar bij MAKRO in Hengelo heel graag de ICT technologie eigen willen maken. Het team van System Plus in Hengelo gaf mij deze kans. Ik mocht het vak leren door “dienstbaar” te zijn voor de groep account managers als Jerry, Andre & Sjoerd. Ik was hun BiDi….. Ja ja. πŸ˜‰ Een grote stap terug gezien mijn lopende carriΓ¨re bij de MAKRO maar het was, achteraf, de juiste stap vooruit.

Doel was helder: ‘Het moderne ICT vak eigen maken en mijn droombaan voorbereiden. Account Manager ‘new business’. Iedere dag nieuwe mensen ontmoeten, bedrijven bezoeken en nieuwe contacten onderhouden.

Helaas maar waar. System Plus ging failliet en dat kwam niet door mijn eigen activiteiten πŸ˜‰ Na goed overleg besloten niet mee te gaan in de doorstart naar IT Oost Nederland maar in te gaan op het voorstel van Wireless B.V. / Volker Stevin Telecom waar ik per direct mijn droombaan kon vervullen.

Periode: 2001 – 2002

Werkgever: Wireless BV in Houten (Onderdeel van Volker Stevin Telecom)

Functie: Account Manager New Business.

Verantwoordelijk voor het vinden & binden van nieuwe relaties voor de levering van innovatie diensten op het gebied van draadloze verbindingen. Denk hierbij aan (on)gelicentieerde verbindingen om bedrijven en locaties draadloos aan elkaar te koppelen. Voor toepassingen op het gebied van data en telefonie, zolang IP maar de voertaal was.

Project uitgelicht: Twee masten van ieder 40 meter hoog, locatie Ellewoutsdijk en Terneuzen om twee tijdelijke kantoren met elkaar te verbinden. De hoogte was nodig om interferentie met het water te voorkomen. De verbinding was nodig ter ondersteuning van de bouwwerkzaamheden voor de Westerschelde tunnel. Glasvezel was, vanzelfsprekend, geen optie. (zelfs de verkeersboete kan ik mij nog herinneren, als wel de goede samenwerking met het projectteam van Volker Wessels Telecom. (John Stapel, John van de Biggelaar en Remco Mols)

Mijn klanten ging van overheden naar MKB bedrijven met meerdere locaties. De keus om contacten te leggen met partners die direct de eindklant bediende was, achteraf, een hele goede keuze. Veel geleerd, veel gedaan. Gemiddeld 40.000 kilometer per jaar, van klant naar klant.

Periode: 2003 – 2004

Werkgever: DHS Informatisering in Oss

Functie: Account Manager New Business

Mijn verantwoordelijkheid was simpel. Nieuwe klanten vinden & binden. Destijds een strategische samenwerking met Novell en Linux als mogelijk alternatief voor het OS van Microsoft…. (Achteraf een goede keuze van DHS…Weet ik niet πŸ˜‰ ) Leads werden verzameld, en ik reed naar de klant om ons bedrijf goed en eerlijk te presenteren. Actief samengewerkt met Peter Verboven, Mark van Uden en Hans van Os (Ja, ja…En nog veel andere namen die hopelijk mijn periode bij DHS nog even willen duiden πŸ˜‰ )

Zonder met al teveel emotie deze periode te duiden is lastig. De DHS familie heb ik helaas moeten verlaten vanwege een chronische blessure. Na 2004 ging ik tijdelijk met sabbatical. Destijds de start van mijn eigen ‘nieuwe normaal’. De collega’s waren, en zijn, nog steeds geweldig. Met name de periode in Oss kijk ik met veel plezier op terug.

Periode: 2006 – 2008

Werkgever: Wederom IT Oost Nederland (Hengelo, voorheen collega’s System Plus)

Functie: Marketing manager

Verantwoordelijk voor de (online) marketing activiteiten om het salestraject te ondersteunen. Beheer CMS website, content marketing strategie & e-mailmarketing. Project wat mij is bijgebleven is de organisatie / voorbereiding van ICT Congres van het Oosten, stadion van FC Twente. Internationale gastspreker Brian Madden in laten vliegen om onze doelgroep te informeren met de laatste trends op het gebied van Citrix.

Na 2010 meer aandacht voor slim ondernemerschap door maximaal gebruik te maken van het internet en technologie